29es Classes Magistrals dedicades al saxofon

El passat dijous 7 de juliol de 2016 es va posar punt i final

a les 29es Classes Magistrals dedicades al saxofon.

L’escola de La Lira Ampostina va convidar al saxofonista i professor Luis Ignacio Gascón.

El curs estava adreçat a estudiants d’estudis elementals, graus professionals i superiors que volguessin aprendre més sobre aspectes tècnics del saxofon com: respiració, relaxació, posició corporal, articulació, parts del saxofon, canyes, història i família, estava adreçat a aquells alumnes que volguessin aprofundiren altres aspectes d’interpretació del repertori saxofinístic de música de cambra i de repertori orquestral.


Nascut a Alacant, Luis Ignacio Gascón és un graduat de Saxofon Clàssic amb un Màster en interpretació per la Universitat del Sud de Califòrnia a Los Àngeles.

Nacho Gascón ha estat professor de saxofon a la Universitat Pomona College i professor assistent a la Universitat del Sud de Califòrnia. L’any 2001 s’uneix al projecte de l’Escola Superior de Música de Catalunya a Barcelona on imparteix classe de Saxofon i Música de Cambra. Des del 2013 és també professor especialista en repertori orquestral al CSMA de Saragossa.

Entre els seus professors, cal destacar a Serge Bichon, Daniel Deffayet, Arno Borkamp, Nobuya Sugawa, James Rotter, Doug Masek i Claude Delangle.

L’any 1995 Luis Gascón va ser el guanyador de la competició Yamaha Young Artist Program, l’any 1998 va ser guanyador de l’USC Concerto Competition i al 1999 de la primera beca oferta a un saxofonista clàssic en el prestigiós festival de música d’Aspen, Colorado, sent també finalista en la 1997 New York Concert Artist Guild Competition, celebrada al Lincoln Center i en la 1999 Saint Louis Symphony Competition.

Nacho Gascón ha col·laborat amb directors i compositors de la talla d’Esa-Pekka Salonen, Mstislav Rostropovich, John Adams, Eiji Oue, David Robertson, Diego Masson, Michael Stern, Lawrence Foster i John Casken i ha estrenat obres de compositors com Robert Linn, Berthold Tüercke i H.K. Gruber, participant en grups de cambra com The Furious Band, Barcelona 216 i l’Ensemble Barcelona Nova Música i orquestres com Los Angeles, Philharmonic, New West Symphony, Los Angeles Chamber Orquestra, l’Orquestra Pablo Sarasate de Pamplona, l’OBC i l’orquestra de Cadaqués.

Nacho Gascón forma part del quartet de saxofons Sax 3+1, com a saxofon soprano, també, juntament amb el guitarrista japonès Sadahiro Otani, forma part del duet Solo2.

Algunes imatges

IMG_3850

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.