el centenari
1916-2016
100 anys d’arrels musicals
El lema
Del Centenari de la Societat Musical La Lira Ampostina
L’arbre de la música
La peça commemorativa
Ha crescut a la nostra ciutat. Les seves arrels, ancorades a la terra, connecten amb el passat i el seu lloc s’aixeca cap al present, ho fa de manera ondulant, tot simbolitzant els avatars viscuts per la Societat al llarg dels temps. Les corxeres són les fulles de l’arbre i La Lira és el fruit. El seu autor és Guillermo Speranza.
Una mirada al Concert Popular de Festes
El Cartell
Representa d’una manera plàstica, les emocions sentides per l’autor. L’obra, dintre un estil eclèctic format per la tècnica mixta, permet veure diferents trets com els coneixements formals del realisme amb una factura expressionista tractant la matèria plàstica amb valors abstractes, amb una pintura ràpida, fresca i forta. Una obra que cobra sentit en ser mirada. El seu autor és Pep Casals.
100LA
El Documental
És el resultat de la recerca efectuada per la Comissió del Centenari que va iniciar els seus treballs l’any 2008.
El documental va estar enregistrat i editat d’acord un guió de delta produccions.
100LA rememora, en diferents formats i on la entrevista té un important protagonisme, la història de la societat musical La Lira Ampostina, un relat que s’ha dividit en quatre etapes singularitzades en el redescobriment de les personalitats musicals i humanes d’alguns dels directors més emblemàtics.
Però, com siga que l’entesa del passat s’ha de fer des del present, l’àudio-visual segueix el dia a dia de quatre famílies per mostrar el vincle que es crea entre el músic i la persona, com la música influeix a la seua vida i al seu entorn, i com aquest lligam esdevé cada vegada més fort, gràcies als sentiments que la música provoca.
és el resultat de la recerca efectuada per la Comissió del Centenari que va iniciar els seus treballs l’any 2008.
El documental ha estat enregistrat i editat d’acord un guió de delta produccions.
100LA rememora, en diferents formats i on la entrevista té un important protagonisme, la història de la societat musical La Lira Ampostina, un relat que s’ha dividit en quatre etapes singularitzades en el redescobriment de les personalitats musical i humana d’alguns dels directors més emblemàtics.
Però, com siga que l’entesa del passat s’ha de fer des del present, l’àudio-viual segueix el dia a dia de quatre famílies per mostrar el vincle que es crea entre el músic i la persona, com la música influeix a la seua vida i al seu entorn, i com aquest lligam esdevé cada vegada més fort, gràcies als sentiments que la música provoca.

El Logotip
El logotip va acompanyar les comunicacions i la imatge de l’Entitat durant l’any del centenari. El traç corbat és un gest simbòlic amb un significat binari, d’una banda l’instrument anomenat lira i per l’altra la clau de Sol com signe musical. Es complementa amb el 100 potent i rítmic que són els anys que celebra la Societat. Així mateix es reflecteixen les dates concretes d’aquesta efemèride i el nom propi que la identifica. Tot subratllat amb les cinc ratlles del pentagrama. Els seus autors: Josep Ma. Fumadó i Joanma Margalef.
Societat musical La lira ampostina
Durant el 2016 La Lira Ampostina va preparar activitats durant cada un dels 12 de mesos del Centenari. Els actes van començar formalment el dia 16 de gener amb el concert inaugural del Centenari, un concert de la banda La Lira Ampostina, amb la col·laboració del cor juvenil i del cor de La Lira Ampostina, en el qual es va estrenar l’obra “Reminiscències deltaiques” del compositor ampostí Antoni Ernest Sebastià Torrent.