Cicle de directors convidats amb Manuel Godoy Mesas

Divendres 4 de gener de 2019 la banda de música La Lira Ampostina va oferir el concert de cloenda del Cicle de Directors Convidats, sota la direcció en aquesta ocasió del director Manuel Godoy Mesas.

El director Manuel Godoy Mesas (Bunyol 1968), acumula premis internacionals de Direcció d’Orquestra a França, Espanya, Itàlia i Portugal, ha estat convidat a dirigir importants orquestres i bandes professionals. Ha col·laborat com a director intern d’òpera amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana al Palau dels Arts Reina Sofia de València, participant en diferents produccions com: “Simon Boccanegra”, “Aida”, “Macbeth (Verdi), “L’elisir d’amore “(Donizetti), o” Turandot “(Puccini), on també ha col·laborat en la gravació CD, sent Zubin Mehta el director titular.

Ha estat seleccionat per a dirigir els concerts de cloenda de diferents cursos internacionals, com la Jove Orquestra de Galicia, l’Orquestra Filharmònica de Ljubljana (Eslovènia) i l’Orquestra de la Universitat de València. Col·labora amb prestigiosos solistes com el guitarrista Rubén Parejo, la soprano Astrid Crone, els pianistes Josu de Solaun, Juan Valero i Anna Petrova. Ha estrenat al Palau de València, per encàrrec del compositor Cesar Cano, l’obra “Àmbit de metall”.

Professor superior de clarinet pel Conservatori de València, va obtenir per oposició la plaça de música a l’IES Gregori Maians d’Oliva (València). Gràcies al vincle entre música i pedagogia col·laborar amb projectes com “El regne de Nold” amb l’Orquestra de Còrdova i el solista Reynold Cárdenas, i “Pelleas i Melisande” amb l’Orquestra d’Extremadura i l’actriu Belén Otxotorena.

Ha estat director titular de diverses bandes valencianes: Camporrobles, Alborache, Montroi, Harmònica de Sant Antoni i Montserrat, amb les que ha obtingut nombrosos premis nacionals i internacionals en certàmens com Altea, Múrcia, València, Sénia, Alginet, etc.

Actualment compagina la seva tasca docent amb la Direcció de l’Orquestra Simfònica de Tavernes de la Valldigna (València), la Banda Santa Cecília d’Ador (València), el Grup de metalls i percussió de Bunyol, així com director associat de l’Orquestra de cambra Jean -Louis Petit, on ha dirigit en diferents ocasions el rèquiem de Mozart a l’Església de la Madeleine a París.

El programa del concert va ser el següent:

Spring (Obertura)…………………………Johan de Meij

Leonardo Dreams…………………………Saúl Gómez

Legenda Rumantscha……Oliver Waespi

Earthdance………………….Michael Sweeney

Mambo furioso…………..…Brant Karrick

Per al concert es va comptar amb la col·laboració de la professora de cant clàssic de La Lira, Maripau Medina, interpretant la veu de soprano de l’obra Spring, de Johan de Meij.

En finalitzar la primera part del concert es va fer lliurament al director Manuel Godoy d’un ram de flors, un diploma conmemoratiu i del trofeu del Centenari de La Lira Ampostina, en agraïment per la participació en el Cicle i la gran feina realitzada amb la banda.

El Cicle de Directors Convidats ha complit amb aquesta la setena edició, en un format bianual. En les darreres 6 edicions els directors convidats han estat Isabel Costes, Llorenç Mendoza, Luis Serrano Alarcón, José Rafael Pascual Vilaplana, Frank de Vuyst i de Michel Vanderhoven.

Més imatges del concert en aquest enllaç.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.