Concert Inaugural del Centenari

El passat dissabte 16 de gener es va donar el tret de sortida al centenari de La Lira Ampostina amb el concert inaugural.

Un concert on es van mostrar les diferents vessants de la Societat “la banda, el cor i l’escola amb el cor juvenil”.

La innovació, la qualitat i la tendresa en la música van marcar una nit on es va evidenciar la enorme trajectòria de la Societat Musical La Lira Ampostina.

L’auditori de La Lira Ampostina es va omplir de gom a gom amb més de 800 persones.

Al concert van assistir el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, Lluís Puig; El President de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet i Tous; els diputats de la corporació provincial ÀlILXFGWCCSLo Gisbert i Francesc Josep Miró, delegats dels serveis territorials a les terres de l’ebre d’interior, ensenyament i benestar social; l’alcalde d’Amposta Adam Tomàs i altres autoritats.

Cal fer una especial menció al músic de la banda Eric Benito per la seva fabulosa interpretació en el concert d’Amposta del compositor Adolf Ventas. El públic va degustar la sonoritat del músic captivats per l’extrema complexitat del concert on els harmònics fluïen i l’harmonia s’endinsava al cor de la banda.

Molt important també va esdevenir l’estrena de l’obra Reminiscències Deltaiques del compositor A. Ernest Sebastià, una obra meravellosa i alhora d’extrema complexitat on els sons del delta de l’Ebre esdevenien en l’harmonia dels instruments de la banda. Mitjançant el recurs de la descomposició de melodies conegudes com l’himne de La Lira Ampostina el compositor va crear una atmosfera sonora fins al moment desconeguda per molts dels assistents al acte així apassionant-los i captivant-los.

Finalment i no de menys importància, un especial agraïment a una de les persones que ha fet possible aquest acte entre d’altres molts però que amb el seu treball continu ha estat transcendental en la recerca de la història de la Societat, l’Emili Miralles.

La Lira Ampostina

100 anys d’arrels musicals

 

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.