Contr@banda a les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona

La banda de música de La Lira Ampostina va oferir divendres 8 de febrer a Barcelona, junt amb l’Esbart Sant Martí de Barcelona, l’espectacle Contr@band@, un espectacle basat en la música popular catalana que fusiona la dansa de l’esbart amb una formació atípica per acompanyar-lo, com és la banda de música. Fusiona dues tradicions catalanes com són els esbarts i les bandes de música, aquestes sobretot presents a les Terres de l’Ebre.

L’esdeveniment va formar part dels actes inicials de la festa major d’hivern de Barcelona, en honor a Santa Eulàlia. La plaça de Sant Jaume, amb l’Ajuntament i el Palau de la Generalitat com testimonis, va acollir el ball i la música de Con@band@, amb composicions d’autors catalans com Adolf Ventas i Joan Lluís Moraleda. Aquest darrer és l’autor de l’obra que ha estat el desencadenant de tot l’espectacle, La Patum, una obra concebuda inicialment per a dues cobles i que el mestre Moraleda va transcriure per a banda de música, pensant en La Lira Ampostina per a la seva estrena.

Imatges cedides per Joaquin Forcadell

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.