Concert del Duo Brotons

El proper dissabte 7 de setembre de 2019, a les 20:00 a l’Auditori de l’Escola de Música, el Duo Brotons, oferirà un concert de clarinet i piano. L’entrada és lliure.

El Duo Brotons està format per Julia Mora García al piano i Oriol Estivill Rofes al clarinet. Va sorgir en 2014 al “CSMA”, conservatori superior de música d’ Aragó, a Saragossa, quan els seus membres estudiaven sota la tutela del Quartet Quiroga. Des de llavors la seva activitat cambrística no ha cessat i han rebut classes de músics com Marta Guljas, els membres de Natalia ensemble, Peter Nagy, Luis Fernando Pérez, Michael Lethiec, Ralph Gothoni, etc. I han actuat en llocs com Fanny Mendelssohn Zaal (Hamburg), de Doelen (Rotterdam), festival “Art Amanti” (Bèlgica), Theater de Stoep (Països Baixos) i fundació “Eutherpe” (Lleó) entre d’altres.

Oriol Estivill Rofes va realitzar el grau superior al “CSMA” sota la tutela d’Ona Cardona i Francisco Antonio García. Posteriorment es va traslladar a Anvers, Bèlgica a estudiar màster en ila especialitat d’interpretació amb Annelien van Wauwe. Ha rebut masterclasses de clarinetistes com Andreas Sunden, Laura Ruiz, Wenzel Fuchs, Yehuda Gilad, Josep Fuster, Venancio Rius, Joan Enric Lluna entre d’altres. Com a músic d’orquestra ha format part de formacions com la “JONC”, l’orquestra i banda simfònica del conservatori real d’Anvers, la “JOIC”, entre d’altres, sota la batuta de directors com Juan Luis Martínez, Miquel Rodrigo, Oscar Navarro, Jesús Echeverría, Andreas Peer Kelher, i ha col·laborat amb Harmonie a Peer (Bèlgica), obtenint el primer premi en el concurs VLOH en 2019. Com a músic de cambra ha estat premiat en el concurs de “Arjau” el 2014, ha participat en el festival de música contemporània de Reus i en festivals de música de cambra com el festival “Art Amanti”, a Bèlgica. El seu interès per la música de cambra l’ha portat a obtenir el primer premi en el concurs de música de cambra de Mollerussa amb el quartet de clarinets “Copyright” i també ho són premi en el concurs de música fundació Arjau. Ha estat premi especial al concurs de música Arjau a la millor interpretació d’una obra del segle XX-XXI a 2014, participant així en el cicle de música del segle XX-XXI de Barcelona que es va organitzar la temporada 2014- 2015. A participat en nombrosos festivals de música de cambra com el Festival “Art Amanti” basat a Bèlgica, al festival “Contemporánica” a Reus, “Musika Musika” Bilbao, entre d’altres. Paral·lelament als estudis musicals ha realitzat com estudis complementaris el nivell introductori del mètode “Trager” l’any 2017 i un curs especialitzat de “Mindfulness” per a artistes a càrrec de la psicòloga Marta Gómez Garay.

Julia Mora García l’any 2015 finalitza els seus estudis de grau superior al “CSMA” amb Jose Enrique Bagaría i cursant música de cambra amb els integrants del Quartet Quiroga. . En 2017 va finalitzar els seus estudis de màster en interpretació a Codarts (Rotterdam, Holanda) sota la supervisió de Bart Van de Roer amb les millors qualificacions. Ha assistit a cursos i classes magistrals de reconeguts pianistes com Claudio Martínez Mehner, Nino Kereselidze, Alexander Kandelaki, Josep Colom, David Kuijken, Christian Pohl, Patrín García-Barredo, Àngel Sanzo, Mariana Gurkova, J.B. Pommier, Hakon Austbo, etc. L’any 2016 va ser admesa per assistir a l’International Mendelssohn Festival a Hamburg, en la modalitat de música de cambra, tenint l’oportunitat de treballar amb músics com Peter Nagy, Ralph Gothoni, Michael Lethiec o els membres dels quartets Aurin i Manderling. Va ser també una de les seleccionades per a les fases finals del concurs Joventuts Musicals d’Espanya en 2018. Ha ofert recitals en llocs com l’Auditori de Lleó, Centre integrat de l’Escorial, Theater de Stoep (Spijkenisse, Països Baixos), Theater Ludens (La Haia, Holanda), Jurianse Zaal de De Doelen (Rotterdam), Strijen Niewe Kerk (Strijen) universitat CEU (Madrid), Sala Manuel de Falla (Madrid), fundació Eutherpe (Lleó) Auditori de la Cai (Saragossa), Museu López Villaseñor i Auditori de la UCLM (Ciutat Real), Mas de la Dutxa (Jerez), etc.. A l’octubre de 2018 va interpretar com a solista, al costat de l’ Orquestra
Filharmònica de Granada, el concert no. 9 de Mozart al palau de congressos de Granada a la sala Manuel de Falla. Actualment està finalitzant un màster de música de cambra al “CSMA” amb Marta Guljas, Luis Fernando Pérez, André Cebrián, el Quartet Quiroga i Noelia Rodiles.

Programa del concert

  • C. Debussy, “Rhapsodie” per a clarinet i piano (8’)
  • S. Brotons, Sonata per a clarinet i piano (6′)
    • I. Moderato
  • F Poulenc, Sonata per a clarinet i piano (13’)
    • I. Allegro tristamente (Allegretto – Très calme – Tempo allegretto)
    • II. Romanza (Très calme)
    • III. Allegro con fuoco (Très animé)

Pausa

  • J. Brahms, sonata per a clarinet i piano, Op. 120 núm. 1
    • I. Allegro Appassionato (8′)
  • K. Penderecki, three miniatures (4′)
    • I. Allegro
    • II. Andante cantabile
    • III. Allegro ma non troppo

 

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.