Estudis de música moderna i Jazz

Disposem d’un programa específic de música moderna pensat i adreçat per a l’alumnat que es vol iniciar o especialitzar en l’aprenentatge de la música moderna.
El professorat que imparteix aquestes assignatures són especialistes en aquest àmbit musical i tenen una contrastada experiència, tant a l’escenari com a les aules.
Les especialitats què es poden escollir són: cant modern, guitarra, piano, baix, contrabaix, instruments de vent fusta, instruments de vent mentall,  bateria i percussió.
El programa està integrat per tres assignatures: 

• Llenguatge musical, o harmonia moderna i arranjaments.
• Instrument. Classe individual de l’instrument escollit.
• Combo. Classe col·lectiva setmanal que agrupa a músics d’un mateix nivell i de diferents instruments (per exemple: bateria, baix, piano, veu, violí i saxòfon) que treballen repertori amb el tutoratge d’un professor.

Els estudiants poden optar per l’itinerari de Música Moderna, segons els diversos estils musicals des del Jazz, el Rock, Pop, Fusió, Latin…. Cada opció permet que l’estudiant obtingui una formació completa i orientada cap al tipus de música més adient a la seva sensibilitat.

ADREÇAT A: Alumnes a partir dels 8 anys.
HORARI: A determinar

Basada en la relació entre els diferents elements que formen les principals formacions des del combo a l'orquestra, des de la més clàssica a la més contemporània.

S'estudien conceptes com el "groove" de diferents estils, pulsació, variació de velocitat, equivalències de figures rítmiques, improvisació, creació de ritmes propis, estructures complexes, polirítmies, aplicació de diferents compassos entre les diferents seccions en un mateix tema, experimentació sonora i composició aplicada.

Com a formacions més àmplies, també hi ha l'Orquestra de Corda, la banda i la Big Band. S'aconsella que tots els alumnes passin, almenys un curs, per qualsevol d'aquestes grans formacions per aprendre a treballar amb les diferents tessitures dels diversos instruments orquestrals, i aplicar tècniques com el background, el sol, o les principals tècniques d'orquestració.