Banda de la Societat Musical “La Lira Ampostina”


Detall de l'esdeveniment


Director: Octavi Ruiz i Gisbert

La Societat Musical “La Lira Ampostina” d’Amposta (Montsià) fou fundada l’any 1916 amb l’objectiu de fomentar i donar cultura musical als habitants d’Amposta i comarques, que fins a les hores era inexistent.
La Banda de Música de la Societat Musical “La Lira Ampostina” la integren prop d’un centenar de músics sorgits del si de l’Escola de Música. Ha actuat a Barcelona l’Auditori, Palau de la Música, Palau Sant Jordi, Palau d’Esports i Estadi Olímpic de Montjuïc de la Ciutat Comtal, també ho ha fet a Tarragona, Lleida, Madrid, València, Múrcia, Orense, Alcazar de San Juan, Pamplona, etc. Ha estat invitada a oferir concerts per diferents ciutats de països Europeus: França, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, etc. Ha participat en concursos (primers premis a Tortosa, Reus i València), actuacions per a Radio i TV. (Radio Nacional Clàssica, Radiobanda.com, Catalunya música, TVE, TV3 i Canal 33), També té enregistrats 9 CD’s.

El recentment desaparegut Carles Santos, Pep Pons, Josep Caballé, Isabel Costes, Ferrer Ferran, Llorenç Mendoza, J. Rafel Pascual Vilaplana, F. Xavier Piquer, Luis Serrano Alarcón, Frank de Vuyst, Michel Vanderhoven… l’han dirigida en qualitat de directors convidats.

L’any 1995 la Generalitat de Catalunya li atorga la Creu de Sant Jordi, també l’Ajuntament d’Amposta li concedeix la Medalla d’Or de la ciutat, i els mitjans de comunicació d’Amposta li concedeixen el Premi Amposta-93.
El desembre del 2007 la banda de música “La Lira Ampostina” participà a la Secció d’Honor de la XXXVI edició del Certament Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea (Alacant), on va aconseguir el primer premi, i també premi al millor solista. L’any 2016 l’Ajuntament d’Amposta li fa el lliurament de la medalla d’honor de la Ciutat.

Des de l’any 1981, Octavi Ruiz i Gisbert és el seu director.