Conferència musicada


Detall de l'esdeveniment


Adolf Ventas, intèrpret, compositor i pedagog

De entre els actes commemoratius que el 2019 es dedicaran a la seva figura, la conferència musicada pretén donar a conèixer millor la figura del mestre, i per això l’entitat durà a terme diversos actes de caire commemoratiu, basats en la obra musical i pedagògica del músic Ampostí. Tot i que es preveuen actes durant tot el llarg del 2019, la part central es preveu que estigui concentrada en la setmana en que es compleix aquesta efemèride, en els dies que van del 31 de gener al 2 de Febrer.

Adolf Ventas és sens dubte el músic més important que ha sortit de la nostra entitat en els poc més de 100 anys de història amb que comptem. Amb una dilatada carrera com a músic solista, arranjador, director, i pedagog de reconegut prestigi internacional sempre associat al saxofon, fou un professional que va destacar per la seva capacitat de treball i dedicació, i ja en la seva maduresa, es dedicà de forma desinteressada a col·laborar intensament amb la Lira Ampostina, actuant com a solista del concert escrit per ell mateix, a més de innumerables treballs de composició i arranjament per a banda.

En aquesta conferència musicada comptarem amb Israel Mira, Carles Lobo com a professionals lligats al saxofon i amb Octavi Ruiz i Rafel Margalef entre altres professionals de la música, familiars i amics del músic Ampostí. Aquest acte es celebrarà a l’auditori de la Lira Ampostina, i tal com s’anuncia estarà amenitzat per petites pinzellades de la música de càmera de l’autor, a càrrec de Eric Fuster, Agustí Roé, Joan Martí i Josep Ma. Lluís