VENTSAX | Ensemble de saxofons – concert


Detall de l'esdeveniment


A finals dels 80 Adolf Ventas va fundar i dirigir el BCN Sax Ensemble,

amb músics del conservatori, formació que en el seu dia va comptar amb fins a cinc integrants Ampostins de un total de 12 intèrprets.

El 2011 a la Lira Ampostina, es va fer un homenatge al Sr. Ventas amb música de ensemble de saxofons, amb alumnes i mestres de les Terres de l’Ebre, però després d’aquella actuació, que va ser molt agraïda pel mestre, la formació no va continuar, malauradament la vida del mestre es va exhaurir el 2014.

Recentment, hem recuperat el projecte de crear el grup de saxofons per diversos motius. El primer de tots és donar al públic a conèixer l’instrument, les seves possibilitats i el treball del mestre Ventas. El segon, mantenir viva la figura del mestre, com a creador i pedagog, interpretant les seves obres, i com a professor, ja que la formació està “plagada” d’alumnes del sr. Ventas. Evidentment, gaudir com a músics i fer gaudir el públic de la música aglutina els dos motius bàsics per crear la formació.

En aquest concert del que nosaltres en diem número 1, l’ensemble de saxofons VENTSAX interpretarà música que ens ajudi a demostrar la sonoritat de la formació i les seves possibilitats, a la vegada que oferir un concert que inclourà peces arranjades i originals composades pel mateix Ventas.