Èxit del taller de musicoteràpia i neurodesenvolupament en nadons

En motiu del Dia Mundial de l’Infant Prematur

El taller organitzat per Silvia Franch, pediatra de la Unitat Neonatal de l’HTVC i Cinta Panisello, infermera de la unitat Neonatal i especialista en pediatria de l’HTVC juntament amb l’escola de música de La Lira Ampostina es dugué a terme a l’auditori de l’Escola.

La musicoteràpia és una disciplina científica en la qual s’utilitza la música i els diferents elements per assolir objectius que millorin la qualitat de vida de les persones.

La sessió que va anar de la mà de la pedagoga i musicoterapeuta Romina Rótulo, va tenir entre altres objectius que les famílies descobrissin què és la musicoteràpia, aprenguessin a connectar amb els seus  nadons i donar eines per a que puguin viure de manera més conscient aquesta etapa de la vida, així com enfortir el vincle o crear rutines saludables acompanyades de la música.

En l’acte coorganitzat per la unitat Neonatal de (l’HTVC) Hospital Verge de la Cinta i la Lira Ampostina també va comptar amb la fantàstica actuació d’un grup de cambra d’alumnes d’oboè de l’escola i d’un Quintet de vent format per professors del Centre.

La musicoterapia té molts beneficis per als nadons, com estimular el desenvolupament emocional, cognitiu, social i físic del bebè, afavorir la creativitat i la imaginació, ajudar a la comunicació, la socialització i potenciar el vincle entre el bebè i els seus cuidadors, entre altres.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.