Laura Ruiz Ferreres

És Professora Catedràtica a la “Hochschule für Musik und Darstellende Kunst” de Frankfurt am Main (Alemanya). Entre 2006 i 2010 va ser 1r Clarinet-Solista de l’orquestra de la “Komische Oper Berlin” i del 2007 al 2010 Professora Convidada a la UdK – “Universität der Künste Berlin”, a la qual dirigia la seva pròpia classe.

Actualment fa classes a l'Escola Superior de Música Forum Musikae de Madrid i és clarinet solista de l’Oxford Philharmonic Orchestra. Laura Ruiz toca els dos sistemes de clarinet existents, el francès i l’alemany.

IX Curs internacional de clarinet 

La Lira Ampostina

La Lira Ampostina organitza regularment el IX curs internacional de clarinet, amb la professora Laura Ruiz Ferreres, catedràtica a l’Hochschule für Musik und Darstellende Kunst de Frankfurt, professora a l’Escola Superior de Música Forum Musikae de Madrid i Clarinet Solista de l’orquestra britànica Oxford Philharmonic.

El curs atén aspectes com les tècniques d’estudi, les tècniques de respiració, els efectes en la música contemporània, el coneixement dels dos sistemes de clarinet existents (Francés o Boehm i Alemany o Oehler) i la praxi interpretativa del repertori clarinetístic; tant orquestral, concertista i camerístic.

El nombre de cursetistes actius està limitat a 12 persones en la modalitat d’Actiu i sense restriccions en la modalitat d’Oient. El curs s’impartirà al centre de l’Escola i Centre Professional de Música Lira Ampostina d’Amposta (Tarragona).

Un curs es realitzarà amb acompanyament de piano; a més, es realitzaran classes de tècnica de l’instrument i repertori orquestral.

L’acceptació al curs es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció, juntament amb l’ingrés. Les sol·licituds han d’enviar-se mitjançant el formulari d’inscripció. Els menors d’edat hauran de presentar l’autorització firmada pel seu representant legal.

CALENDARI I HORARIS DEL CURS:

El curs es realitza durant els dies 8, 9 i 10 d’abril de 2022 en horari de 10:00 a 13:00 matí i 14:00 a 17:00 tarda, amb acompanyament de piano; a més, es realitzaran classes de tècnica i repertori orquestral.

– Cada alumne rebrà un mínim de dues classes individuals acompanyades de piano.

– Cada alumne podrà participar de les classes col.lectives i preparació per audicions.

– S’oferirà un certificat que justifiqui la realització del curs.

INSCRIPCIÓ

 

MATRÍCULES

El termini de matrícula finalitza el 18 de març 2022. L’acceptació al curs es realitzarà per rigorós ordre d’inscripció, juntament amb l’ingrés. Les sol·licituds han de realitzar-se mitjançant el formulari d’inscripció. Els menors d’edat hauran de presentar l’autorització firmada pel seu representant legal.

Forma de pagament i preu del curs

Alumne/a actiu: 190€
Alumne/a oient: 80€

Ingrés al compte de la Societat Musical La Lira Ampostina
CaixaBank:
IBAN: ES23-2100-0086-1002-0078-1008

Socis i alumnes de l’Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina tenen un 10% de descompte sobre el preu del curs presencial, i gratuït en la modalitat  d’oient. Cal fer el pagament a la secretaria del Centre.