De Banda a Banda

La Societat Musical La Lira Ampostina vol donar una oferta musical i bandística amplia a tots els amants de la música a les terres de l’Ebre.L’objectiu del projecte de Banda a Banda no és altre que donar a conèixer, de manera directa i propera, la música de banda que es fa a fora. Es tracta de poder escoltar la cultura de banda a les terres de l’Ebre per poder intercanviar coneixements, viure noves vivències, captar altres maneres de fer música i, en definitiva, aprendre.

Com molts projectes d’aquest àmbit, el Cicle va sorgir de la iniciativa de persones vinculades al món de les bandes de música que creiennecessari una programació estable, dedicada a les bandes de música.

Les terres de l’ebre compta amb un públic fidel, entusiasta i molt vinculat a la música bandística, que ja fa més d’un segle que ha estat l’encarregada de transmetre formació i cultura musical als habitants de les comarques del sud de Catalunya.

Des de l’inici del Cicle, s’han confeccionat programacions d’un alt nivell, oferint al públic una visió exacta dels barems de qualitat: tècnica, artística,sonora i interpretativa que es troben actualment a les bandes de música. Per a aconseguir-ho, s’ha convidat a agrupacions de la Comunitat Valenciana on, sens dubte, es troben les més prestigioses de l’Estat i d’Europa, bandes experimentades amb reconeixements i conqueridores de premis i distincions.

Podem dir que el Cicle s’ha convertit en un referent per a moltes bandes de música de les terres Valencianes i Catalanes, les quals s’han interessat en participar, oferint moltesactuacions interessants on s’ha escoltat la millor música escrita per a banda.
Per aconseguir això hem estat gaudint estes dotze temporades de prestigioses bandes d’arreu de l’estat espanyol. Com no podia ser d’altra manera, el País Valencià ha estat referència obligada per la seva cultura de banda, estant aquesta molt desenvolupada tant a nivell organitzatiu com social.

La comissió organitzadora del Cicle sempre ha procurat portar la màxima qualitat musical per a satisfer la demanda de la gent de les nostres terres buscant, any darrera any, les bandes amb més projecció i amb més cartell del moment, essent difícil, de vegades, l’arribada a una entesa per problemes de dates i programacions. No obstant això, totes les formacions mostren bona predisposició donant suport al projecte i comprometent-se per a assistir a edicions futures. Tot això ens omple d’orgull i ens encoratja a continuar endavant amb el convenciment que els objectius s’acompleixen i el cicle de concerts Amposta de Banda a Banda és cada vegada més conegut a tot l’Estat.