Gran concert de la Banda Simfònica de Musikene

Dissabte 4 de març, la Banda Simfònica del Centre Superior de Música del País Bask, Musikene, amb seu a Donosti, va visitar La Lira Ampostina en el segon concert del XXI Cicle Amposta de Banda a Banda. Sota la batuta del director granadí José Antonio Guerrero, van interpretar cinc obres i un bis, que van impressionar el públic, per la seva bellesa, dificultat, i la interpretació dels músics, estudiants del cicle superior i del màster d’interpretació de Musikene.

Van començar amb Ekenisum, obra d’Álvaro Cámara, estrena absoluta, dedicada a Musikene. Seguidament, l’alumne Jorge Esteban Larreina va ser el saxofon solista del Concert d’Amposta per a saxofon alt i banda, del mestre Adolf Ventas, després d’aproximadament 30 anys de la seva estrena al mateix auditori. A continuació van interpretar Give Us This Day, de David Maslanka, una obra basada en el Parenostre, amb una part molt espiritual i una altre molt enèrgica. Per acabar el concert, abans del bis, van interpretar A Brussels Requiem, de Bert Appermont, una obra en record dels atemptats de Brussel·les del 2016. Després de l’acte protocolari en què el president de l’entitat va lliurar diferents records de la visita als representants de Musikene, va finalitzar el concert amb Espíritu, de Victoriano Valencia.

El concert va mostrar l’alt nivell de l’alumnat del conservatori basc, entre els quals hi havia una ex-alumna d’arpa de La Lira Ampostina, Mar Anglés. La potència del so, els matisos, l’afinació i el paper destacat dels solistes, va fer que fos una gran nit de música de banda.

El pròxim concert del cicle, el concert de cloenda, serà el dia 1 d’abril, amb el concert de primavera de la Banda Simfònica La Lira Ampostina.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.