Jaume Solà, a l’Anhaltisches Theater Dessau

El músic i ex-alumne de La Lira, Jaume Solà (trombó), ha guanyat un contracte en pràctiques -Praktikum- per a la temporada 2023-2024, a l’Anhaltisches Theater, a la localitat de Dessau, a Alemanya. Esta estada en pràctiques ha estat precedida per una estada de 6 mesos Dortmunder Philharmoniker (Dortmund, Alemanya). A més, durant este mes d’agost, Jaume forma part del Mortizburg Festival Academy, i al setembre formarà part de la International Orchestra Academy Toblach.

El festival de Mortizburg, a Alemanya, és un dels festivals de música de cambra més importants del món, en el qual cada any es convida joves d’arreu del món per participar a la seva secció Academy, i formar part de l’orquestra internacional del festival, sota la direcció de Josep Caballé Domènech, reconegut director d’orquestra, fill de dos músics professionals sorgits de La Lira, Josep Caballé i Elena Domènech. Formen part del Mortizburg Festival Academy del 2023 un total de 42 músics d’arreu del món.

La International Orchestra Academy Toblach, té la seu al Centre Cultural Gustav Mahler a Toblach, als Dolomites italians. És una orquestra per a la formació de músics d’orquestra professionals, amb la participació en una orquestra equiparable a una de professional, treballant obres que suposen un repte per als músics, amb un calendari intensiu d’assajos, i amb l’oportunitat de ser solista amb l’orquestra. Els participants de l’Academy formen part de l’orquestra, amb la qual realitzaran dos concerts després d’una setmana d’assajos intensius.

Des de La Lira volem donar l’enhorabona a Jaume Solà pels seus èxits i ens mostrem orgullosos dels mateixos, orgullosos de músics que porten el nom de La Lira pel món!

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.