Jordan Fumadó, a “Van començar a la Lira” cicle de concerts

Dissabte 19 de març de 2016 s’ha celebrat el concert a càrrec de Jordan Fumadó dins el marc del cicle de concerts “Van començar a la Lira”.

La Lira Ampostina agraeix, i per damunt de tot s’enorgulleix del nivell de l’alumnat que al llarg de la història li ha donat rellevància i prestigi.

Ara toca gaudir d’un músic que va decidir que la seva carrera musical estaria lligada i dedicada a la música antiga i a un instrument poc usual a oferta que venia donant l’Escola de Música “La Lira Ampostina “El Clavecí”. Avui rebem a Jordan Fumdó i Jornet, professor de Clavecí i Baix Continu al Conservatori Professional “Padre Antonio Soler” de Sant Lorenzo d’El Escorial (Madrid). Nascut en 1975, inicia els estudis de música a “La Lira Ampostina” on estudiaria saxofon alt i formaria part de la banda de música durant casi deu anys. Una sorprenent fascinació pel clavecí li porta a emprendre els seus estudis en 1993 al Conservatori de Terrassa amb el professor Jordi Reguant obtenint les més altes qualificacions. Becat per la Generalitat de Catalunya, en 1997 es trasllada a Holanda per a continuar els estudis de clavecí al Conservatori Reial de Den Haag amb el professor Jacques Ogg on es gradua l’any 2001. Seguidament, becat per l´Ajuntament d´Amposta i el Stadt-Basel, continuaria els estudis de clavecí amb Andrea Marcon, baix continu amb Jesper Christensen i improvisació amb Emmanuel le Divellec i Rudolf Lutz a la Schola Cantorum Basiliensis de Basilea (Suïssa).

Ha rebut classes dels millors especialistes mundials de música antiga com Jordi Savall, Monica Hugget, Barthold Kuijken, Christophe Coin, etc. i també ha rebut formació de clavecinistes com Rinaldo Alessandrini, Kenneth Gilbert, Pierre Hantaï, Jan Willem Jansen, Davitt Moroney, Bob van Asperen, Guido Morini, Yves Rechsteiner i Françoise Lengellé. Interessant-se per altres instruments de tecla històrics, ha rebut classes d’orgue de Jean-Claude Zehnder, clavicordi de Markus Hünninger i fortepiano d’Edoardo Torbianelli.

Clavecinista invitat a la Orquesta Nacional de España, Orquesta de Cámara de España, Orquestra de Cadaqués, Orquesta Sinfónica de Galicia, Orquesta Clásica Santa Cecilia, Capilla Real de Madrid, Jove Orquestra Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica JCT de Lleida, European Union Chamber Orchestra, Vestjysk Symfoni Orkester de Esbjerg, etc., forma part també de diferents grups de música antiga com La Galanía i Zarabanda, i es director del grup Compendio Harmónico.

Ha estat dirigit per Jordi Savall, Sigiswald Kuijken, Elizabeth Wallfisch, Wim ten Have, Rinaldo Alessandrini, Roel Dieltiens, Barry Sargent, Guy van Waas, Manel Valdivieso, Christian Vásquez, Sir Neville Marriner, Jesús López Cobos i Rafael Frühbeck de Burgos, i ha participat com a clavecinista, organista y fortepianista en diversos enregistraments amb els grups Verba Chordis de Praga, Real Compañía de Ópera de Cámara, Orquestra Barroca La Dispersione i l’Ensemble Carmen Veneris. Com a solista i acompanyant al clavecí ha actuat a Espanya, Holanda, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Polònia, República Txeca, República Eslovaca, Algèria, Turquia, Rússia i Corea del Sud.

Ha estat correpetidor a la Schola Cantorum Basiliensis i als cursos de Música Antigua de Burgos. Col·laborador de la Academia de Música Antigua de Salamanca, actualment és professor de Clavecí y Baix Continu al Conservatori Professional “Padre Antonio Soler” de San Lorenzo d’El Escorial a Madrid.

Algunes imatges

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.