Josep Domenech Lafont, a “Van començar a la Lira” cicle de concerts

Dissabte 2 d’abril de 2016 s’ha celebrat el concert a càrrec de Josep Domenech Lafont dins el marc del cicle de concerts “Van començar a la Lira”.

La Lira Ampostina agraeix, i per damunt de tot s’enorgulleix del nivell de l’alumnat que al llarg de la història li ha donat rellevància i prestigi.

El concert va esdevenir una magistral immersió al món de l’oboè. Amb una contextualització historicista dels diferents oboès i les obres dels grans compositors que van ser interpretades pel magnífic mestre i músic Josep Domenech acompanyat al clavecí i al piano per Jordan Fumadó.


Josep M Domènech. Neix el 1977 a Amposta.
Inicià els estudis musicals a “La Lira Ampostina” sota la tutela d ́Octavi Ruiz i Mercè Falcó.
Continua els estudis al CSMMB amb Josep Julià, on obté els Premis d ́Honor en acabar els graus Elemental, Mitjà i Superior. Segueix els estudis a Basilea (Musik-Akademie der Stad Basel) amb Omar Zoboli, oboè i Sergio Azzolini, música de cambra, on obté el títol de Concertista. Seguidament realitza un Màster a Holanda amb Alfredo Bernardini.
Del 2004 fins el 2014 ha ocupat la plaça d ́oboè principal a l ́orquestra Concerto Köln.

Ha treballat amb múltiples orquestres treballant repertori desde el barroc fins la música del segle XX, amb els instruments i critèris historicistes en els cinc continents , tocant desde “El carnigie Hall” de Nova York, “Opera House” de Sydney, òpera de Paris, de Viena, Philarmonie de Berlin, Concergebouw d ́Amsterdam, òpera de Seoul, …

Actualment treballa amb directors com Sir John Eliot Gardiner, Jordi Savall, Giovanni Antonini, Philippe Herreweghe, Sir Simon Ratlte,.. i toca amb “English Baroque Soloist”,”Orchestra Age of Elightement”, Academy of Ancient music”,”orchestre des Champs Elysses””Giardino Armonico”, “Zurich Chamber orchestra”, “Australian Chamber Orchestra”,..

Ha enregistrat amb segells com Virgin, Deutche Gramophone, Sony, Linn,… El recent enregistrament amb les sonates de Zelenka ha rebut diferents premis com Supersonic i millor disc del mes per la revista BBC de Londres.

l ́any 2006 va ser guanyador del primer premi del concurs internacional de Brugge ( Bèlgica)
Durant aquest curs el seu ensemble “Marsyas” és grup resident a la “Wigmore Hall” de Londres.

En la Actualitat és professor al “Conservatoire de Toulouse” i es professor a la Universitat de les arts d’Amsterdam (Conservatori Superior d’Amsterdam).


Algunes imatges


 

100 anys d’arrels musicals


 

 

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.