La banda simfònica de dones de la FSMCV al Banda a Banda

El proper dissabte 29 de febrer a les 20.00h visita el teatre-auditori de La Lira Ampostina la banda simfònica de dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Aquest és un concert especial per dos motius. Primer, perquè el concert se celebra en una data propera al dia 8 de març, Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona Treballadora. El segon, perquè és una banda formada íntegrament per dones, tant les intèrprets com la seva directora. És una banda que contribueix a reivindicar el paper de la dona en el món de la música i de la societat en general. No oblidem que, a més, avui dia a les bandes el percentatge de dones supera normalment el d’homes. D’altra banda, la banda La Lira Ampostina va ser pionera, gràcies al mestre Casanovas, introduint les dones a la formació quan era un fet insòlit.

L’any 2015 naixia el projecte de la banda de dones de la FSMCV, per tal de celebrar el Dia Internacional de les Dones. La FSMCV va impulsar el projecte en pro de fomentar la igualtat entre homes i dones, des de la vessant musical. Les seves actuacions però, gràcies a la gran repercussió que ha tingut, han anat més enllà de la celebració del 8 de març, actuant en diferents llocs i auditoris de renom. L’han dirigit directores de reconeguda trajectòria com Beatriz Fernández, Lidón Valer, Mercedes Femenia, Marita Primo, i actualment, Inma Mateu Fortuño.

Inma Mateu Fortuño és titulada superior en flauta pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i títol de direcció d’orquestra per l’Associated Board of the Royal School of Music de Londres. Ha estat professora de flauta, cor, llenguatge i conjunt instrumental a la Societat Musical “La Tropical” de Benigànim, professora de música a l’ESO, professora de cor a l’Escola Comarcal de la Vall d’Albaida, i fa més de 20 anys que és professora de cor i orquestra en diferents conservatoris professionals del País Valencià, com Catarroja, Carcaixent, Ontinyent, Elda i Oliva. Ha dirigit diferents bandes i orquestres, sent actualment professora de cor i banda al Conservatori Professional Josep Climent d’Oliva, directora de l’Orfeó de l’Agrupació Artístic Musical d’Oliva (AAMO), i directora encarregada de dirigir el Messies Participatiu a l’edició XXI de l’Schola Cantorum d’Algemesí, al gener de 2020.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.