La Lira Ampostina homenatja Octavi Ruiz

Este dissabte, 7 de gener, La Lira Ampostina va celebrar un homenatge a Octavi Ruiz, qui ha dirigit l’escola i la banda de música de la Societat durant 39 anys. Persona apassionada per la música i per La Lira, va jubilar-se el 2020 i la pandèmia va impedir fer-li un homenatge com cal.

Dissabte, centenars de persones es van aplegar a l’auditori que duu el seu nom per homenatjar-lo. Amigues i amics, alumnes i ex-alumnes, professorat, banda, cor, junta, autoritats i família, van acompanyar-lo en un acte molt emotiu.

L’acte va començar a les 17.00h, quan la banda de música de la Societat va sortir en cercavila per recollir-lo a casa, per sopresa. Allí esperava amb la família. Des d’allí es van desplaçar a La Lira Ampostina, on un auditori Octavi Ruiz, ple, esperava per homenatjar Octavi.

L’homenatge, conduït per Assumpta Eixarch i Núria Marco, va repassar la vida d’Octavi, des de jove, quan va començar la música a La Lira, passant per les diferents etapes musicals, per acabar repassant la seva llarga i exitosa trajectòria a la nostra Societat.

Va haver moments musicals, com el de l’orquestra de corda de La Lira; l’actuació de Pepita Giné al piano i Júlia Haro al clarinet; una orquestra d’alumnes i ex-alumnes de clarinet d’Octavi; Laura Ruiz al clarinet i Joanjo Albinyana al piano interpretant el concertino per a clarinet de Jordi Grisó, “A Octavi”; la Banda interpretant els pasdobles “El meu iaio” de Ferrer Ferran, i “Octavi Ruiz”, de Tomàs Simón, i la Banda i el Cor interpretant l’himne de La Lira.

Va haver moments de retrobament amb amistats forjades al llarg de tota una vida, vingudes de lluny, com Michel Vanderhoven i Reinhilde Venken, o Xavi Grisó, o de no tan lluny, com Xavi Bertomeu, que van descriure perfectament qui era i com era Octavi. Va haver els parlaments institucionals del president de La Lira i de l’alcalde d’Amposta. Precioses paraules de Pepita Giné, les paraules importantíssimes de la família, i el reconeixement dels músics de la banda a la gran tasca realitzada.

Aquí en teniu unes imatges.

Fotografies: Joaquín Forcadell.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.