El proper dissabte, 19 de novembre, a les 18.00h, la Societat Musical La Lira Ampostina ha programat el tradicional concert de Santa Cecília, el qual dona el tret de sortida a la temporada tardor-hivern 2022-2023 de l’Auditori Octavi Ruiz.
El concert es divideix en dos parts. La primera tindrà com protagonista el cor La Lira Ampostina, dirigit per Núria Francino Murgadas i amb Lluís Ràfales al piano. Les obres que interpretaran són les següents:
Cànon de la pau (Francis Terral, obstinats Maria T. Giménez)
Canta la mare (A. Chover Salom)
Cançó de beure (Gabriel Bataille)
L’amo de Son Carabassa (popular menorquina – M. Portas)
Akai Hana (cançó japonesa – Mie Nakabayashi)
Aubada (trad. Mallorca – harm. D.M. Tortell)
Cançó de bres per a una princesa negra (A. Rodriguez Sabanés, lletra Grabriel Janer M.) Alfonsina y el mar (Ariel Ramírez, arr. Josep Gustems)
A la segona part, la banda de música La Lira Ampostina, dirigida per Sergi Costes, interpretarà les següents obres:
La Utielana (pasdoble – Luis Serrano Alarcón)
Oympica (Jan van der Roost)
The Musketeers (Óscar Navarro). Obra per a quartet de clarinets i banda, amb Liv Quartet com quartet solista.
Finalitzarà el concert amb l’himne de La Lira Ampostina, amb música de Francesc Casanovas i lletra d’Antonio Llombart, cantat per l’alumnat de l’Escola i pel cor La Lira Ampostina.
Altres actes de Santa Cecília
El mateix dissabte, a les 12h, a l’Estadi Municipal, se celebra el tradicional partit de futbol entre músics de La Unió Filharmònica i La Lira Ampostina. Diumenge, a partir de les 11.00h, la banda de música La Lira Ampostina sortirà en cercavila pels carrers d’Amposta. A les 11.30h se celebra la missa de Santa Cecília a l’Església Arxiprestal, amb la participació del cor La Lira Ampostina. I a les 14.00h tornem a celebrar el dinar de la patrona de la música a la sala de ball de l’entitat.
Liv Quartet
Liv Quartet és un grup de música de cambra que va sorgir de la passió pel clarinet i la música de cambra. Un dels seus objectius és donar a conèixer la gran quantitat de música composada especialment per aquesta formació, i així, donar pas a una nova concepció de la música de cambra per a instruments de vent, tan presents al nostre país, però tan poc vistos en programacions de concert.
Amb el quartet ens presenten gairebé tota la família del clarinet, des del petit requint fins al gran clarinet baix, passant per diferents clarinets sopranos (en la i en si bemoll) i pel corno di bassetto. La instrumentació és comparable amb un quartet de corda, en el qual cada instrument compleix la seva funció i mostra les seves característiques. És per això que este conjunt és tan flexible i variable, ja que tots els instruments es complementen i es barregen a la perfecció.
Les quatre intèrprets, Naama Caspo-Goldstein (Haifa, Israel), Vanessa Klöpping (Suïssa), Laia Haro Catalan i Júlia Solà Cabrera (totes dues d’Amposta, ex-alumnes de La Lira Ampostina i músics de la nostra banda) assisteixen regularment a classes magistrals i es formen com quartet amb grans clarinetistes com Laura Ruiz Ferreres, Sylvia Schmückle-Wagne, Martin Spangenberg i José Luis Estellés, així com amb altres músics, com ara Tim Vogler.
La seva passió per la música de gran qualitat i professionalitat les ha portat a guanyar premis en diferents concursos nacionals, com el 35è Concurs de Cambra Musiques d’Ensemble (París, 2022), el Rookie Chamber Music Competition de Radio Clásica (Madrid, 2022), el premi a la millor interpretació d’una obra espanyola al Concurs Internacional de Música de Cambra Anton Garcia Abril (Baza), i el primer premi al 1r Concurs Internacional de Música Tiziano Rossetti (Suïssa).