L’ampostí Sergi Costes dirigirà la banda de La Lira Ampostina

Sergi Costes serà l’encarregat de dirigir la banda de música de La Lira Ampostina a partir de l’estiu de 2021. Ex-alumne de l’Escola de La Lira i músic de la banda, substituirà Agustí Roé, que és qui s’ha fet càrrec de la banda des de la jubilació del mestre-directori Octavi Ruiz i fins que s’incorpore Sergi.

D’esta manera, La Lira Ampostina posa al capdavant de l’Escola i Centre Professional de Música, i de la banda, dos músics de la casa -Pau Rodríguez i Sergi Costes-, joves, però amb una completa trajectòria professional i formació, amb els quals estem segurs que ens espera “un més gran i bell futur”!

Sergi Costes

Sergi Costes Ferré, nascut a Amposta, va començar els estudis musicals a la Societat Musical La Lira Ampostina amb els professors Octavi Ruiz i Pepita Giné. És professor superior de clarinet pel Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Més tard obté la llicenciatura en Direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music (ABRSM) de Londres.

Ha perfeccionat els seus estudis amb els professors Josep Fuster, Joan Enric Lluna, Larry Passin, Miguel Espejo, Walter Boeykens, Josep Vicent Herrera, Justo Sanz i Enrique Pérez Piquer.

Va formar part de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya). Ha col·laborat també amb la European Symphony Orchestra, l’Orquestra de Cambra de Vila-Seca i la Banda Municipal de Barcelona.

Ha realitzat estudis de composició i orquestració al Conservatori Superior de Castelló amb el professor Ferrer Ferran, i també estudis de composició per a banda amb Johan de Meij.

Quant a la seva formació com director, ha realitzat estudis de direcció amb els professors Luis Sanjaime, Ferrer Ferran, J.R. Pascual Vilaplana, Eugene Corporon, Henrie Adams, Salvador Sebastià, Maurizio Colasanti i Francisco Navarro. Ha perfeccionat els seus estudis a la Royal Northern College of Music (RNCM) de Manchester amb Mark Heron, Morten Wensberg i Timothy Redmond.

Ha estat director convidat de la banda de l’Agrupació Musical Senienca i de la Banda Simfònica de la Federació Catalana de Societats Musicals entre 2009 i 2010, havent dirigit al festival Eurotreff’09 celebrat a la localitat de Muggensturm (Alemanya). També ha dirigit la Orquesta Simfònica de Huelva, l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical Instructiva Santa Cecília de Cullera, l’Orquestra de Cambra del Royal Northern College of Music de Manchester, la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, l’Àgora Brass Ensemble, la Banda Simfònica de les Terres de l’Ebre i la VentSax Ensemble . En l’àmbit del teatre, ha estat el director musical de les Sarsueles “Los Gavilanes” i “El duo de la Africana”, amb els solistes, cor i l’Orquestra Simfònica de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó.

Va ser director titular de la banda de música “La Lira de Roquetes” (2002-2010) i director de la banda de música “Santa Cecília” de Sant Mateu, al Baix Maestrat (2010-2014).

Actualment és professor de clarinet al Conservatori Professional de Música de Tarragona i de Tortosa, on també és el director de la banda de grau professional.

Des de novembre de 2016 és el director titular de la banda simfònica i de l’orquestra de l’Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló), amb la qual ha participat al IV Concurs d’Orquestres de la Comunitat Valenciana al Palau de les Arts Reina Sofia de València.

Ha enregistrat 2 CD titulats: “Roquetes”, amb motiu del centenari de la Lira Roquetense, i “Imposita”, monogràfic de Tomàs Simón amb la Orquestra de Vents i Percussió Imposita.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.