Nova normalitat, nou curs

Arriba el mes de setembre. Les instal·lacions de La Lira Ampostina, igual que les de tantes altres societats musicals del país, fa mesos que no tenen música, i arribat el final del període de vacances, toca començar un nou curs. Però, com serà este nou curs?

La Lira és una entitat que compta amb diferents seccions que fa temps que no tenen activitat. La banda va gravar un vídeo per celebrar Sant Jordi durant el confinament, juntament amb la música als balcons dels músics ampostins que van alegrar les tardes de primavera en plena pandèmia. El passat 3 de juliol va sortir a fer una cercavila dins de les activitats d’estiu programades per l’Ajuntament. Però la situació de nous casos de COVID-19 ens ha obligat a no repetir-ho. Som un col·lectiu molt nombrós i qualsevol cas de contagi podria tenir una repercussió molt gran. No cal arriscar la salut si no és necessari i si les instruccions oficials no emparen de manera inequívoca les nostres actuacions.

El cor també ha estat aturat, tot i que va gravar un vídeo amb motiu de Sant Jordi, i algunes i alguns cantaires han estat assajant en línia per no perdre el costum de cantar, i per mantenir la flama encesa de l’agrupació.

L’Escola i el Centre Professional de Música -conservatori- van haver d’aturar el curs, seguint les indicacions del Departament d’Educació, reprenent-lo a l’abril, de forma virtual, tal com van fer escoles i instituts. El nostre professorat, igual que la resta de docents del país, s’ha esforçat per tal que l’alumnat continuï aprenent i acabi satisfactòriament el curs, salvant el problema de canviar de la nit al dia les eines i metodologies d’aprenentatge de l’alumnat. Tenim grans professionals que s’han adaptat a nous entorns per a la docència, i que han realitzat amb normalitat la seva feina. Sabem que les coses es poden fer millor i agraïm la comprensió de les famílies en allò que no hagi funcionat tan bé com voldríem.

I ara arriba setembre, arriba un nou curs. Un curs dins de l’anomenada “nova normalitat”, que comportarà canvis a la nostra entitat, igual que a la resta. Ens haurem d’acostumar a veure’ns només els ulls, tant dins com fora de La Lira. Haurem de guardar distàncies entre natros. Haurem de rentar-nos les mans ben rentades. Trobarem noves indicacions recordant-nos la gravetat de la situació. Els nostres espais s’hauran adaptat per encabir el volum de persones necessari per a cada activitat. Potser no podrem assajar tots junts. No sabem quan podrem tornar a actuar. Tampoc no sabem si ens haurem de tornar a confinar, i tot i que les classes han de començar de forma presencial, no podem descartar passar a format virtual en cas que sigui necessari.

Tot això ho farem amb responsabilitat, vetllant per la salut del nostre alumnat, del nostre professorat, músics de la banda, cantaires, i resta de col·lectiu de la Societat. No podem renunciar a continuar ensenyant i fent música, perquè és la nostra raó de ser, i perquè ens juguem el futur.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.