Octavi Ruiz, una vida dedicada a La Lira

Banda del Centenari
Octavi Ruiz al davant de la Banda del Centenari (agost 2016; foto: Joaquín Forcadell)

L’any 1981 arribava a La Lira un nou mestre-director. Un noi jove, ampostí, sorgit de l’escola de La Lira, que arribava per fer-se càrrec de la seva escola i banda. De família de músics, el seu iaio, Agustí Ruiz, va ser un dels fundadors de la nostra Societat. Octavi Ruiz esdevenia molt probablement un dels darrers mestres-directors en una societat musical, figura que amb el temps s’ha acabat dividint en diferents perfils, docents i de gestió, en entitats cada dia més complexes.

Més enllà d’això, Octavi podríem dir que ha estat el principal responsable de, probablement, l’etapa més pròspera de La Lira Ampostina. Una escola de música que aquest 2020 ha proporcionat la primer promoció de graduats de grau professional de música. Una aula de clarinet reconeguda arreu. Una banda simfònica de referència al país i admirada arreu. Amb Octavi, la banda de La Lira Ampostina ha sortit a l’estranger, ha actuat als Jocs Olímpics, ha estrenat Belmonte, ha actuat al Palau Sant Jordi, al Palau de la Música, a l’Auditori, ha guanyat un primer premi al Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, …

I tot això des de la discreció, la humilitat, el compromís, la passió i l’entrega a La Lira Ampostina. Un exemple per a tothom.

Després de 39 anys Octavi es jubila. La situació que vivim no facilita fer una celebració com caldria i com voldríem, però d’alguna manera ho farem. Us convidem a veure passar La Lira durant els divendres d’aquest estiu, fins el 7 d’agost, en els que seran, podríem dir, els cercavila de comiat del mestre. Regaleu-li l’ovació que es mereix!

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.