Primer programa “Som de la banda”

Dijous 23 de febrer Canal TE va emetre el primer espai “Som de la banda” dins del programa “L’estret de Magallanes”. Presentat per Tere Giné, amb la col·laboració de Manel Zaera, president de la Societat Musical La Lira Ampostina, l’espai pretén fer difusió de les bandes de música, tret identitari de la cultura de les Terres de l’Ebre, patrimoni immaterial del qual tenim notícies des de la primera meitat del segle XIX.

El programa va tenir de convidats l’antropòloga Carme Queralt, experta en etnologia i en concret en el món de les bandes de música, i Ricard Reverter, membre de la Junta de la Banda Municipal de Música d’Alcanar, la banda més antiga del territori. Amb ells vam conversar sobre l’origen de les bandes, el context històric i social, i també sobre el cas concret de la Banda Municipal d’Alcanar, que el 2020 va complir 175 anys.

Aquí teniu l’enllaç al programa: https://www.youtube.com/watch?v=LtF1tSowtHo

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.