Torna el cicle de directors convidats a La Lira Ampostina amb motiu del centenari de l’entitat

MICHEL VANDERHOVEN

Nascut l’11 de novembre de 1958.
Als 9 anys comença a tocar la flauta a l’Escola Comunal d’Arts Musicals a Maasmechelen per continuar estudis a l’Institut de Música de Brussel·les. Cursa els estudis superiors de flauta,

solfeig, música de cambra i direcció al Conservatori Reial de Música, on es gradua l’any 1980. Aquell mateix any ingressa com a flauta a la Banda Militar de la Policia. L’any 1983 entra a forma part de la Royal Symphonic Band of the Belgium Guides (Banda Reial). A càrrec del flautí, Michel Vanderhoven enregistra amb la Banda més de 40 cd’s i interpreta concerts per tot el món. El 1987 va ser nomenat Ajudant de Direcció i primer flautí solista.

En qualitat de membre de la Federació Belga de Música ‘VLAMO’, Vanderhoven forma part del jurat en diversos certàmens de Banda.

L’any 1982 comença a dirigir diverses bandes de música a Bèlgica i Holanda: Zele, Stokkem, Buchten, Heukelom, Dieteren, Maaseik. Com a director de la Royal Fanfare Sint Dionisyus Opoeteren aconseguix diversos premis :

  • 1997 Belgium Championship 2° division
  • 1998 Belgium Championship 1° division
  • 1998 Musical Ambassador Limburg
  • 2002 Belgium Championship Uitmuntendheid

    L’any 1986, Michael Vanderhoven realitza el primer intercanvi musical amb La Lira Ampostina. Durant els anys següents, Vanderhoven organitza diverses gires musicals amb les bandes de Stokkem, Buchten, Opoeteren en Leut a Amposta (en tres ocasions), però també a Trento, Milà, Venècia (Itàlia), i a Trier i Aachen (Alemanya),

    L’any 2015 va rebre un merescut homenatge en reconeixement als 30 anys de direcció a Opoeteren.

 

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.