Júlia Solà a “Van començar a La Lira”

Aquest diumenge 29 de maig de 2016 s’ha celebrat un concert de cambra a càrrec de l’intèrpret Júlia Solà al clarinet,

Inés Reguero al piano, Sílvia Padín a la flauta i Hector Ortíz a l’oboè en el marc del cicle de concerts de cambra “Van Començar a La Lira”

Un concert amb un interessant programa, amb un Duo per a piano i clarinet de Norbert Burgmüller, la Rapsòdia per a clarinet sol de Giacomo Miluccio, l’Aubade per a flauta, oboè i clarinet de Paul de Wailly i

4 Dances per a flauta, oboè i clarinet de Christopher Ball.

La Lira Ampostina agraeix, i per damunt de tot s’enorgulleix del nivell de l’alumnat que al llarg de la història li ha donat rellevància i prestigi.

Júlia Solà Cabrera neix el 17 de febrer de 1995 a Amposta. Va començar els seus estudis musicals a la Lira Ampostina amb professores com Neus Ventura, Tere Ruiz i finalment Pepita Giné. Als 8 anys inicia l’estudi del clarinet amb el professor Octavi Ruiz. Al 2006 formar part de la Banda de la Lira Ampostina, participà al 36è Certamen Internacional de Bandes de Música Vila d’Altea, on la banda va assolir un 1r premi en la secció d’Honor.

Ha participat en diverses classes magistrals i cursos amb diferents professors, entre ells Josvi Arnau, Josep Sancho, Lorenzo Coppola, Jose Vicente Herrera, J.Ricardo Forner, Eduardo Raimundo, Miguel Perez i David Martínez. Al 2009 va conquerir un 1r premi al concurs d’interpretació del CIM i posteriorment participà al concurs de l’Arjau. A més, ha format part de la Banda Federal de Catalunya i l’Orquestra de l’IES Montsià, posteriorment anomenada Orquestra de l’Institut de Tecnificació Esportiva de les Terres de l’Ebre, dirigida per Xavi Forner.

L’any 2011 comença una nova etapa musical accedint al Conservatori de Música de Tortosa tenint com a professor de clarinet a J.Ricardo Forner, juntament amb altres professors com ara Peregrí Portolés, Joan Vidal i Sergi Costes. Va formar part de la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona durant tres anys consecutius, del 2012 al 2014. També ha pogut participar en grups de cambra: el trio “Melosa” amb Maite Lopeandía i Gemma Medina, el quartet de clarinets “Vent del sud” amb Aleix Estrella, Fernando Guarch i Núria Querol, el quintet “New Klasscambro” amb Albert Medina, Pau Salvador, Helena Bass i Clara Marimon, i també, amb l’ensemble de clarinets d’alumnes i ex-alumnes del Conservatori de Tortosa.

A més a més tant amb la banda de La Lira Ampostina com amb la Banda Simfònica de la Diputació de Tarragona, ha pogut compartir escenari amb altres directors com Llorenç Mendoza, Luis Serrano Alarcón, José Rafel Pascual Vilaplana, Àngel Martínez i Oscar NaILXFGWCCSLro, entre d’altres.

Va acabar el Grau Professional el curs 2013-2014 i ha cursat 2 cursos d’Estudis Anglesos a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, on va formar part de la orquestra de la mateixa universitat, dirigida per Marcel Ortega. Actualment està cursant Grau Superior de Música al Conservatori Superior de Música d’Aragó, a Saragossa.

Algunes imatges

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.