26a Setmana Cultural

La Lira Ampostina celebra la 26a Setmana Cultural: Una festa de música, tallers i activitats participatives.

La Lira Ampostina s’omple d’energia i talent amb la celebració de la seva 26a Setmana Cultural, del 19 al 27 d’abril de 2024. Aquesta setmana, dedicada a l’art i la cultura musical, ofereix una gran varietat d’activitats, tallers i concerts que destaquen el talent local i convidats especials.

La inauguració de la Setmana Cultural comença el divendres 19 d’abril a les 17:15 h amb un emocionant concert inaugural a càrrec dels grups i combos de música moderna de l’escola de música d’Ansoáin, Navarra. Seguidament, els alumnes de les bandes de l’escola i grau professional es sumaran als músics navarresos per poder gaudir junts d’un taller d’improvisació. La jornada culminarà amb el concert de la Big Band i Banda de l’escola d’Ansoáin, amb la participació especial dels alumnes de La Lira Ampostina.
La diversió i l’aprenentatge continuen els dies següents amb una àmplia gamma d’activitats. Des de tallers de contes musicals per als més petits, tallers coreogràfics, sessions de manteniment d’instruments, direcció de banda per als alumnes més avançats o música en família perquè els petits puguin participar amb els seus familiars. Hi ha alguna cosa per a tothom.

El dissabte 20, a les 17:30 h a l’auditori de l’escola, els alumnes que ho desitgin, ens oferiran l’audició participativa. Un concert on no importa ni l’instrument ni el repertori, sinó les ganes de compartir música amb companys i públic.

El diumenge 21, hi ha una doble ració de concerts. Al migdia el vermut musicat per l’orquestra de clarinets de La Lira i per la tarda a les 18:00 concert del cor Tyrichae i el Cor de La Lira Ampostina sota la direcció d’Andreu Ferré i Núria Francino. A l’auditori de l’escola.

Dilluns comencen el gruix de tallers que duran la tarda ompliran l’escola per oferir als nostres alumnes formació i diversió a parts iguals. I conclourem el dia amb el concert del grup de guitarres, cor i música de cambra a l’auditori de l’escola a les 20:00 h.

El dia de Sant Jordi, dimarts 23 d’abril, se celebrarà la diada a l’exterior, amb el concert de les bandes de l’escola i Centre Professional a la plaça. Serà a les 19:00, on també s’hi farà l’entrega de premis del concurs de redacció i dibuix als escolars participants de les nostres terres.

El dimecres 24 d’abril, hi haurà tallers on es destacaran temes com la prevenció de lesions en músics a càrrec de la fisioterapeuta Anna Bonavila Cugat i la importància de la respiració per als cantants i instrumentistes de vent. Al vespre a les 20:00 h, els assistents podran gaudir d’un concert de l’aula de Cant modern i de l’Orquestra de corda de l’Escola de música La Lira Ampostina a la Plaça Ramon Berenguer IV.

Aquesta setmana cultural continua el dijous 25, el dia dedicat a la jota. Els alumnes podran aprendre a ballar, cantar i fins i tot formar part d’una rondalla amb els diferents tallers guiats per especialistes que hi haurà a la tarda i que conclouran amb una mostra de la feina feta al concert que es farà a les 20:00 h a la plaça on el públic també participarà en la decisió del premi del públic al concurs de composició dels alumnes de Grau Professional, que ocuparà la segona part d’aquest concert.

Del divendres 26 d’abril, cal destacar els tallers dedicats per a que els més petits puguin gaudir de la música juntament amb la seva família, així com el concert de professors que tindrà lloc a les 20:00 h a l’auditori Octavi Ruiz. Hi participaran diversos grups instrumentals formats pels professors de la casa, on hi podreu gaudir de grans èxits de la música pop del segle XX.

La Setmana Cultural arriba al seu apogeu el dissabte 27 d’abril amb un concert recital amb els professors Rafel Margalef i Manel Hierro, oferint “Un viatge pel repertori del saxofon”. A les 11:30 a l’auditori de l’escola.

La jornada culminarà amb aules virtuals, actuacions i una rua musical per diferents carrers i places de la ciutat, seguit d’un sopar de germanor per a totes les famílies, alumnes i socis de La Lira Ampostina.

Amb una combinació de música, educació i entreteniment, la 26a Setmana Cultural de La Lira Ampostina promet ser una experiència sense igual, per a tots els amants de la música i la cultura.

Per a més informació sobre l’esdeveniment i inscripcions, si us plau, contacteu amb la secretaria de La Lira Ampostina.

laliraampostina.com utilitza cookies tècniques pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, acceptaràs l'ús de cookies en cumpliment del Reial Decret-Llei 13/2012.